bebelan si are_shie

By: mama eesya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 11-Mar-2009 07:53 Email | Share | | Bookmark
Perpindahan sempena Maulidur Rasul...



http://mamaeesya.blogspot.com/




silalah jengok rumah baru saya...




Monday, 2-Mar-2009 06:14 Email | Share | | Bookmark

kisah ni bermula masa balik taiping weekend sudah..
tetiba terasa eesya cam dah besar dan sesuai dibawa ke zoo..
memandangkan eesya sudah boleh jalan sendiri, so cam takde ler all the time nak kene dukung dia yg boleh mengakibatkan kepatahan pinggang mama dia yg dah senget lepas bersalin ini, makanya eesya dibawa jalan2 ke zoo..

patutnya ikut plan nak pegi sabtu pagi..tapi sbb abah eesya yg jetlag terpaksa ler ditunda ke ahad pagi...apsal tak pegi petang? sbb petang kat taiping asyik ribut petir jer..


berposing dgn train masa mula2 sampai..

jengjalan kat zoo ni mmg best..mula2 tu eesya mmg sangat good girl..agaknya dia terkejut tengok kemeriahan beruk2 kat zoo tu yg bersahut-sahut bunyi..bising giler..mmg beruk tul!! hahaha.. eesya cam kagum tgk banyak sangat menatang kat zoo ni..malangnya, anak saya yg 13 bulan tu hanya mengenali cat (nyaaa...patutnya meow..) dan bebird jer..jadiknya semua menatang berkaki 4 adalah nyaaa...dan berkaki 2 adalah bebird..

meowwwwwwwwwwww....


bear hitam...ini pun nyaaa juga..

tgh2 jalan, ada playground..apa lagi si eesya ni..tergedik2 ler nak main..skrg ni mmg pandai kalau nampak playground ke, apa2 play ke.. kalau bawak gi tesco pun, kalau ternampak tpt permainan yg jauh sebatu tu, dia dah sebok nak turun dari troli..nak jalan sendiri pegi tpt mainan...


eesya malas main ngan maksu..maksu tak nak kasik chance..


eesya seronok main jongkang-jongkit..

lepas puas main2, teruskan perjalanan yang sangat panjang itu...nampak ler lagi pelbagai menatang...tapi tak masukkan ler semua gambar yg ada dlm fp ni..kang rasa cam berada di night safari lak.. tapi bukan night laa..day safari..


keciknyaaaaaaaa nampak bangau ni...eh..bangau ke ostrich?


eesya nengok bangau oh bangau..kenapa engkau kurus..


skali sampai afrika daaa anak aku..


bye zebraaaa....


eesya nengok sang kancil..

pas habis sesi2 menangkap gambar artis kecik ni yg tak reti nak posing diam2, semua yg mengiringi si artis kecik ni pun dah berpeluh2..dah busuk masam baunya... jalan2, nampak aa satu kolam yg tulis ikan apa ntah..kalau tak salah cam arapaima..mengikut cerita mak mertua saya, ikan itu lebih besar dari mak mertua saya itu...tapi tunggu punya tunggu..tak timbul2 juga..agaknya ikan tu malu ngan eesya kot..


menanti arapaima yg tak timbul2..

lepas habis pusing satu pusingan zoo tu..konon2nya mereka yg bersemangat nak naik train pusing lagi satu round pada awalnya sudah tidak mampu lagi meneruskan perjalanan..makanya kami semua pun keluar meninggalkan zoo itu dan menuju ke kuala sepetang utk makan mee udang.......~

berita disampaikan oleh...:

pasangan pengantin lama..

sekian...


Monday, 16-Feb-2009 07:53 Email | Share | | Bookmark
aleesya...again n again..

hari ni eesya dah setahun 3 minggu...
dah besar baby mama ni..makin manja..makin merap..
suka ikut mama ke hulu ke hilir...sejak ada kaki ni ler..
penat lari menyuruk kalau nak mandi ke ape..mesti dia ikut ketek ketek ketek kot blakang..

mama slalu balik dari keje, dukung dia..pehtu tanya dia..
"eesya...eesya good girl ke naughty girl hari ni?"
nanti dia jawab.."guk girk!"
cam bahasa jerman daaa...tapi jawapan tu penuh konfiden jer..
padahal maktok dia dgn konfiden jugak citer pasal kenaughtyan eesya hari itu..

ni budak yg dpt straw..tapi satu jer mama musykil pasal eesya ni..
sampai hari ni tak reti2 lagi isap pakai straw..penat dah ajar..demo..
tak boleh2 jugak...lantak ler eesya..lambat ler kamu merasa teh ais kedai mamak camni..


camni jer gaya eesya kalau dpt straw..

pehtu...skrg kalau tangkap gambar pun suka buat macam2 muka...
suka hati dia jer..
tapi kesian eesya skrg sbb babah dia keje malam..
so kengkadang tu dia cam konpius..
pegi dapur.."babahhhhhhhhhhhhh!!~"
masuk bilik..."babahhhhhhhhhh!~:
tapi babah dia takde..babah dia work..
slalunya babah akan baring tepi eesya bila eesya minum nenen masa nak tido tu..
tu yg dia cari beriya biler babah dia takde tu..


ni budak tecit saya yg dah tak tecit dah..
lega skrg tak yah usung stroller sangat ke sana sini sejak eesya ada kaki ni..


Thursday, 5-Feb-2009 04:10 Email | Share | | Bookmark
jalan-jalan gong xi fatt choy

ntah ler eja gong xi fatt choy tu betul ke tak..
tapi saja jer nak letak gambar kitorang melakukan lawatan muhibah semasa raya cina yg lepas..biasa ler..rakyat malaysia yg pelbagai kaum..



eesya bersuka ria konon2 minum air kotak..padahal bukan reti hisap pun..


pakai baju hadiah b'day dari auntie syerah cupcake.. terima kasih daun keladi yer..


saya dan adik saya yg dah pening makan limau banyak sangat..noticed kat tangan adik saya ada ang pow? dia sangat suka hati sbb dpt ang pow..cisss...tak aci...

sorry ler..saya baru jer blaja photoshop..tak pandai lagi..terima jer ler...


adik saya dan mak saya yg tgh sembang apa ntah..adik cam pelik jer nengok muka mak..


eesya dan tok sedare... konon2..ada iras tak? hahaha...elok jer bile org dukung..eesya ada satu pe'el..kalau dia tak nak kat org tu, org tu sua tangan utk dukung dia, dia akan pusing ke lain..tapi kalau org tu terus grab dia, cam samun tu..dia takkan nangis..dia diammmm jer..senyum tak..nangis tak..apa pun tak..demi menjaga air mukanya..


gambar beramai2 di rumah terakhir.. gelap ler pulak gambar ni..saya tak reti nak edit..hehehe..

sebenarnya kitorang gi banyak umah..tapi tak larat nak upload semua gambar..so saya pilih2 jer..giler meriah tahun baru cina tahun ni..haha..muhibah sangatlah pulak..

sekian...slamat belated tahun baru cina...~


Friday, 30-Jan-2009 00:43 Email | Share | | Bookmark
banyak kejadian...

2009 bermula dengan happy..happy..happy..
hopefully sampai ke akhir 2009 saya sentiasa happy..

kejadian pertama..birthday saya..
walaupun tiada sambutan dengan majlis ke ape ke,
tapi semua hadiah telah dpt in advance..sbb saya yg nak..
maklumlaa..sale bulan 12 tidak dpt saya menahan nafsu..
jadinya, terima kasih kepada semua yg memberi hadiah birthday kepada saya..

kedua, adalah birthday eesya..
sebagai seorang mama yang agak excited sbb anak saya dah berusia setahun,
saya dan suami telah menganjurkan satu majlis doa selamat..majlis ini agak kecil..
kerana last minute plan dan mmg tak nak buat besar2 pun..

berikut adalah beberapa gambar semasa majlis tersebut..
maira juga disertakan dlm majlis tersebut memandangkan birthday dia bulan 2..
juga mimmy maiya..yg birthday jatuh pada 26 jan (hari raya cina)..
majlis dilangsungkan pada 24 januari jam 5 petang..
birthday eesya adalah sehari sebelum itu..


ini adalah birthday girl saya..baju adalah tajaan maktok..


maiya tgh memotong cake princess..(konon2..sbb ada sugar doll princess atas tu.. ) baju juga adalah tajaan maktok..


kek birthday eesya..thanks to mamazieza..http://mamazieza.fotopages.com/



cupcake elmo eesya..thanks to syerah omar..http://syerahomar.fotopages.com/


birthday girl yg sudah semomot..

terima kasih kepada yg sudi dtg..mintak ampun dan maap di atas segala kekurangan..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net